16 mars 2018

"Usch vilket väder!"

Lyssna: Meteorologen: Snö och kyla ingen trevlig kombination

Usch vilket väder! Så börjar SMHI:s prognos för onsdagen. Minusgrader i kombination med hård vind fick många skåningar att huttra.

– Vi hade solen i ögonen sen tittatde vi upp nästa gång så var det jättesnökaos, säger Mats Andersson, meteorolog på SMHI.

Vissa delar av Skåne fick ett rejält snöfall och isiga vindar på onsdagen, samtidigt lyste solen i bland annat Helsingborg.

Minusgrader i kombination med måttlig till frisk vind gjorde att många skåningar huttrade till.

– Blåst och minusgrader, det är ingen trevlig kombination. 

E22 utanför Lund fick stängas av i flera timmar i bägge riktningarna på förmiddagen. 

–  Snön flyger hit och dit och lägger sig på vägen och fryser till, halka kan vi nog räkna med resten av dagen och imorgon också. 

Kvällen bjuder inte på några större förändringar. Även lördagen blir kylig och blåsig, men till söndagen finns det hopp för den vårsugne.

– Det ser väldigt lovande ut, svaga vindar och mildare luft och så tror vi att det blir sol. Förmodligen en dag vi kan vända ansiktet mot solen och njuta med en kopp kaffe i solen. 

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com