14 mars 2018

Sista chansen för OV Helsingborg att klamra sig fast i högsta ligan

Ulf "Tubbi" Sivertsson, tränare för OV Helsingborg.

Lyssna: Tränaren: Jag har aldrig varit i situationen att ha förlorat 14 matcher i rad

För ett år sen tog handbollslaget OV Helsingborg klivet upp i högsta handbollsligan. Men nu ligger laget i botten av tabellen och det är osäkert om laget ens får chansen att kvala för att klamra sig kvar.

– Har man gjort allt man kan och förlorat mot ett bättre motstånd kan man inte göra så mycket mer än att peppa och förstärka det som varit bra, säger tränaren Ulf Sivertsson..

Under dagen åker klubben till Stockholm för att möta Hammarby i en sista måstematch, men laget är också beroende av resultatet i andra matcher för att hålla sig kvar. 

– Tyvärr är det så att vi har förlorat de här måste matcherna så har vi inte allt i våra händer.

Förra säsongen vann herrlaget allsvenskan och gick därmed upp i handbollsligan för första gången sedan 2010. Den här säsongen har laget 14 förluster i rad bakom sig.

– Det är väldigt speciellt , jag har aldrig varit i den situationen att man förlorat 14 matcher i rad och gå till en träning efter förlust efter förlust.

Ulf Sivertsson räknar med att kvällens match kommer att bli tuff. 

– Åka upp och spela en match är alltid tufft, de spelar ett offensivt försvar och har gjort det väldigt bra, de har gjort det väldigt många år. Det är svårt och de har väldigt många fans, men vi ska försöka lyckas. 

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com