16 mars 2018

Paul i Vellinge är tredje bäst i landet på att baka

Paul Florian Ficard arbetar på Björns konditori i Vellinge.

Lyssna: Bronsmedaljören: Det är ett fantastiskt yrke

Paul i Vellinge är tredje bäst i landet på att baka. Det stod klart när svenska mästerskapen för professionella bagare avgjordes.

– Det känns fantastiskt roligt, det är min största upplevelse, säger bronsmedaljören.

Tävlingen Årets Bagare avgjordes på torsdagskvällen och anordnas av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Själv började Paul Florian Ficard baka för femton år när han blev inspirerad av att se andra baka. 

– Jag tänkte varför ska jag inte göra det själv, det är ett fantastiskt yrke. 

I årets tävling ingick åtta tävlingsmoment där finalisterna ska skapa ett antal bakverk under sex timmar. 

– Vi hade 20 baguetter, 36 kuvertbröd, 20 croisannter med choklad, 28 bullar med frukt och bär och 20 valfria bullar.

Själv har han en klar favorit. 

– Jag tycker om baguetter och croisannter och bakar med riktigt smör. 

Ytterligare en skåning placerade sig på prispallen. Lina Kempe från Ängelholm arbetar i Helsingborg och knep en fjärdeplats.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com