15 mars 2018

Nu: Dubbla växelfel stör tågtrafik

Två växelfel ställer till problem för tågresenärerna i Skåne under resten av torsdagen. Både söder om Lund och i Stehag har fel uppstått.  Tåg ställs nu in, försenas eller tar en annan väg.

Störst påverkan har felet söder om Lund. Pågatågen på sträckan Helsingborg–Trelleborg går nu en annan väg. De kör via Lommabanan direkt från Kävlinge till Malmö C och omvänt.

Pendelbussar ersätter i begränsad omfattning mellan Kävlinge och Lund, enligt Trafikverket.

Vissa Öresundståg på sträckan Helsingborg-Köpenhamn är inställda mellan Helsingborg och Malmö C, och en del Öresundståg på sträckan Malmö - Hässleholm/Älmhult ställs helt in. Där hänvisas resenärerna till övriga avgångar. Och inte förrän fredag morgon väntas tågen rulla helt normalt igen mellan Malmö och Lund.

Växelfelet i Stehag gör att Pågatågen på sträckan Ystad - Höör är inställda på delsträckan mellan Eslöv och Höör och omvänt. Här hänvisas resenärerna hänvisas till övriga avgångar. Och också här är Trafikverkets prognos att det dröjer till fredag morgon innan trafiken åter kan köra normalt.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com