10 december 2017

Väntade segrar för HK Malmö och Lugi

HK Malmös Fredrik Petersen.

HK Malmö och Lugi hänger med i handbollsligans topp efter väntade segrar under söndagen. Malmö slog Aranäs klart medan Lugi derbyvann mot OV Helsingborg.

Lugi fick dock jobba en del för 27-24-segern. Nykomlingen OV Helsingborg som ligger långt ned i tabellen öppnade starkt och ledde i paus med två mål, 14-12.

En bit in i andra halvlek vände det dock. Lundalaget gick från 14-16 till 18-16 och släppte sedan aldrig ledningen. Unge Alfred Jönsson blev bästa målskytt i Lugi med 8 mål, Karl Wallinius sköt 6 och Hampus Jildenbäck noterades för fem mål. För OV gjorde Emil Lindqvist och David Florander 6 mål var och Linus Nilsson 5.

Och HK Malmö hade inga problem att avfärda Aranäs med 27-19. Tio minuter in i andra halvlek var ledningen dock bara ett mål stor, 17-16.

Men då spikade Dan Beutler igen i hemmamålet. Han släppte inte in ett enda mål på mer än tio minuter. Samtidigt gick Malmölaget fram till 22-16 och då var matchen förstås avgjord.

Fredrik Petersen (7 mål) och Adam Lönn (6) var HK Malmös mest framgångsrika målskyttar.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com