19 juni 2017

Helsingborg utklassat för andra helgen i rad

Lyssna: Dalkurds Henrik Löfkvist efter segern

Helsingborg förlorade både matchen och andraplatsen i Superettan till Dalkurd efter söndagens 0-5-förlust.

Sett till spelet ute på planen var det rätt jämnt under de första 45 minuterna. Men det var Dalkurd som hade avsluten, det hade inte Helsingborg.

Hemmalaget tog också ledningen i den 25:e minuten när Rawez Lawan sköt 1-0 framspelad av Ahmed Awad.

I den andra halvleken blev Dalkurds övertag än mer markant. Visserligen missade Dalkurd en straff vid ställningen 1-0, men utvisningen för Helsingborg gjorde att motståndet hel tappade energi och under de sista 20 minuterna kom fyra hemmamål.

Förlusten innebär att Helsingborg under loppet av en vecka har förlorat med sammanlagt 0-9 mot de två vassaste konkurrenterna om en direktplats till Allsvenskan.